Penelope vjenčanice
Svjetlosni bombon
Sposa
Limuzine Ruby
Grupa Izazov
DJ Pomp
Salon cvijeća Verbena
Prvi ples mladenaca
Prvi ples mladenaca
Društveni plesovi
Društveni plesovi
Ištvan Varga i Nikolina Pišek - Ples sa zvijezdama
Ištvan Varga i Nikolina Pišek - Ples sa zvijezdama
Sportski ples
Sportski ples
Sportski ples - Turnir
Sportski ples - Turnir
Osvajanje pehara
Osvajanje pehara
Ištvan i Gabi na turniru
Ištvan i Gabi na turniru
Ištvan i Gabi
Ištvan i Gabi
Ištvan Varga i Gabriela Pilić
Ištvan Varga i Gabriela Pilić
Ištvan i Gabi
Ištvan i Gabi
Plesni par - Kristijan i Ivana
Plesni par - Kristijan i Ivana

Samba

Samba širi raspoloženje brazilskog karnevala, ovaj ples dinamičnog i brzog ritma brzo je postao popularan. Osnovna forma potječe iz kružnih plesova prastarih bantu crnaca, koji se u Europi razvio u natjecateljski ples s brojnim varijacijama.

Dočarava karnevalsko raspoloženje, zato je jako popularan ples u krugu gledatelja. Samba u Brazilu određuje glazbeni život i plesni svijet.

Cha-Cha-Cha

Cha-Cha-Cha je porijeklom s Kube. Enrique Jorrin, glazbenik iz Havanne, formirao je sporiji Cha-Cha-Cha iz brže odsviranog mamba, a koji je postao jedan od omiljenijih plesova na natjecanjima u latinsko-američkim plesovima. Neobičnost je u tome, da se može plesati i na mnoge izvedbe pop-glazbe. Puno elemenata je preuzeto iz jazz-a, beat-a i disco-a.

Nikad ozbiljan, radije nestašan, drzak, zaigran. Cha-Cha-Cha je među najomiljenijim plesovima u cijelom svijetu kod svih uzrasta.

Rumba

Rumba je kubanski ples, u kojem istaknutu ulogu imaju snažna gibanja kukova, a elementi lirike stapaju se s elementima erotike.

Glazba Rumbe je ugodna, meka, sinkopirana, lagana. Osim na klasičnu plesnu glazbu Rumba se može plesati i na pop-glazbu. Od 1964. godine Rumba je priznata i kao natjecateljski ples.

Paso Doble

Paso Doble je porijeklom španjolski ples, koji se pleše na španjolsku glazbu koračnice. Poznat je kao prikaz bikoborbe, gdje je muškarac u ulozi toreadora, dok žena predstavlja njegov crveni plašt. Za ples je potrebna velika pažnja, koncentracija, “vatra” i prigušena samokontrola.

Paso Doble je četvrti ples po redu prikazivanja u skupini latinsko-američkih plesova. Glazba je puna energije, a najviše svirani Paso Doble je “Espana Cani”.

Jive

Jive je imao više vrsta afro-američkih predaka, kao što su Lindy Hop, Blues, Swing, Boogie-Woogie i Rock and Roll. Ovi plesovi (odnosno ritmovi), koji čine svakodnevicu u SAD-u, a koji su američki vojnici prenijeli u Europu, brzo su začarali tadašnju mladež.

Ritam Jive-a je brz, mladenački, a sam ples su engleski plesni učitelji oblikovali za “plesanje u plesnim dvoranama”. Godine 1968, kao peti ples, Jive je primljen u obitelj natjecateljskih latinsko-američkih plesova.


PRATITE NAS I NA:  

Tečajevi plesa za djecu

Vijesti

Sportski ples

Tečajevi plesa za odrasle

Tečajevi plesa za odraslePomažemo Vam u svladavanju plesnih vještina. Tečajevi traju tri mjeseca. VIŠE...

Lokacije tečajeva

Karta lokacije - ZAGREB
Karta lokacije - BJELOVAR
Karta lokacije - SESVETE
Karta lokacije - JASTREBARSKO
Karta lokacije - DUGO SELO